dimecres, 28 d’octubre del 2009

Els meus alumnes



Aquest video tracta d'uns xiquets i xiquetes que capten la nostra atenció mitjançant missatges escrits en folis, i el que volen és poder expressar-se.

Aquests xiquets i xiquetes el que volen és poder aprendre i aprofitar el que està en contacte amb ells i poder tindre adaptat la realitat a les seves necessitats. Les noves generacions viuen i conviuen amb les noves tecnologies, però ells sols estan en contacte amb estes i el que necessiten és poder aprendre a utilitzar-les i a adaptar-les a la seva vida per poder aprofitar-les.

Aquesta és una tasca dirigida cap als educadors, però sobretot per als mestres els quals poden adaptar els ensenyaments en l'escola a les noves tecnologies i així cobrir les necessitats dels seus alumnes. Llavors els mestres, primer de tot deurien ser un model a seguir i aprendre a utilitzar les noves tecnologies en la seva vida diària, per tal de pode ensenyar als seus alumnes.

Quan parlem de noves tecnologies, estem refrint-nos a tot allò relacionat amb l'electrònica però sobretot relacionat amb tot allò útil per a la vida diària, com el mòn de la internet, els ordinadors...

Per últim, quan els mestres ja tenen una sèrie de coneixements en el món de les noves tecnologies, el que han de fer és adaptar-ho tot a l'àmbit educatiu per tal d'ensenyar als seus alumnes, com per exemple, utilitzar fòrums, o wikis per ressoldre dubtes de classe, organitzar activitats recreatives per mitjà de blogs o fins i tot obtindre moltes més idees sobre activitats o coneixements educatius visitant pàgines de gent d'internet.

Això sí, per dur endavant tot açò, també és molt important tindre recursos per equipar les escoles d'internet i d'ordinadors així com també donar facilitats per proveier els seus alumnes d'aquests.

dimarts, 27 d’octubre del 2009

Google Maps

El mapa amb els meus llocs favorits de castelló que hi ha més avall, l'he fet amb google maps i ara vos vaig a explicar que és el que heu de fer per crear un mapa com el meu:
Primer el que he fet ha sigut entrar en google i he obert una sessió en el meu compter. A continuació he clicat en maps i he creat un mapa, on he elegit els meus 5 llocs preferits de castelló de la Plana. Després a aquests llocs, els he afegit una petita descripció, una imatge i un enllaç a una pàgina web del lloc, on es pot trobar informació sobre aquest lloc. Finalment l'he pujaat al blog oerquè el pugueu vore tots .

Tot açò ho he fet toquetejant i probant coses en el google maps i he anat seguint les ajudes d'aquest pàgina i he aprés, entre altres coses, a local·litzar en el mapa els llocs que havia escollit (competència de Ciències Socials XD), a inserir imatges i enllaços a les fotos i a pujar tot açò al meu blog. Fin aviat.


Mostra Els meus llocs més significatius en un mapa més gran

Twitter!!!

Hola a tots, avui m'he creat un compter en Twitter i ara vos esplicaré de què és tracta açò:
Twitter és un servei gratuït de microblogging que permet enviar i publicar missatges breus, anomenats "twetts", amb una longitud màxima de 140 caràcters. L'enviament d'aquests missatges es pot realitzar tant per mitjà de Twitter, com per mitjà de SMS o des d'un telèfon móvil...

Pel que fa a l'àmbit educatiu, Twitter permet conèixer gent i contactar amb aquesta per tal de compartir idees i llavors es pot buscar informació sobre temes educatius. A més també et permet comunicar-te amb la gent del teu voltant i aquesta eina es pot explotar i explicar-la als xiquets de l'escola per tal de què la coneguen i la utilitzen.

Twitter és una eina més d'internet protagonitzada per tots nossaltres i l'ús de la qual és la nostra responsabilitat.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Tasca 5: Educació 2.0

La web 2.0 és una web social que fomenta la colaboració i el intercanvi àgil de informació entre els usuaris de una red social i l'ús d'aquesta web està orientat cap a la interacció i reds socials, podent crear webs interactives i visuals, és a dir les webs 2.0 actíen com una mena de punts de trobada i de compartició.
Aleshores aquesta web 2.0 es podria utilitzar en l'àmbit de l'educació de moltes maneres diferents i per obtindre utilitats diverses. Per una part com és un lloc on es comparteixen coses com arxius, un mestre pot ampliar els seus coneixements visitant planes web i blogs i obtenint diverses activitats o tot allò que puga necessitar. Per altra part el mestre també pot utilitzar la web 2.0 per poder comunicar-se amb els seus alumnes online a mode de dubtes... o fins i tot enviar activitats o corregir-les. Aleshores amb aquest abans en les noves tecnologies es multiplica a gran escala la informació que pugues desitjar i a més també la pots ampliar pujant a internet diferents activitats o coneixements diversos i poder compartir-ho amb la resta de la gent.
Fins la propera entrada, un salut.

Tasca 4: Organitza la teva "vida online": lifestream

Hola amics del blog.
Avui en aquesta nova entrada vos vaig a explicar què és i per a què serveix Friendpeed.
Què és Friendpeedt?
Friendpeed és un servei el qual permet compartis tot allò d'internet amb la resta de gent de forma senzilla i onlina. A més et permet descobrir i intercanviar amb els amics opinions sobre informació d'una manera divertida i interactiva.
Per a què serveix Friendpeedt?
Llavors amb Friendfeed consegueixes un canal personalitzat i format pel contingut que comparteixen el teus contactes, com per exemple fotos, vídeos, enllaços interessants... A més, els teus amics obtenen els seus canals personalitzats, replets del material interessant que tu has compartit. També cal dirque els teus contactes comenten les teues comparticions i llavors tu veus els seus comentaris en temps real, és a dir, que tu parles directament amb els teus amics i no mitjançant correus. Per altra part amb Friendpeed pots llegir i compartir el que vulgues, com ja he dit abans, xo tot açò ho pots fer des de el teu correu, des de el teu mòbil o fins i tot des de Facebook i per tant pots publicar el teu Friendpeed en el teu lloc web o blog, o en els serveis que ja utilitzes, com twitter...
Dit tot açò, sols hem queda convidar-vos a utilitzar Friendpeed per totes les raons què he dit adès i acomiadar-me fins a la pròxima entrada. Un salut.

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Tasca 2: Soc mestre/a, noves tecnologies, per a què?

En un principi des de que jo era menut les noves tecnologies han anat evolucionant ràpidament i jo com molta altra gent he hagut d'adaptar-me a aquestes, apredre els seus usos i incorporar-me poc a poc al món de les noves tecnologies. Així doncs amb aquestes des de menut he aprés a utilitzar coses bàsiques que desprésd he utilitzat diàriament com a eina de treball o també com a oci, com per exemple l'utilització del chat que després s'ha convertit el messenger per a mí, com a eina de comunicació escrita i ràpida, el correu electrónic a mode de missatge el qual pot obtindre fitxers d'arxiu i tot i fins i tot pàgines de jocs on-line, però també l'utilització de processadors de textos per fer treballs o l'utilització de buscadors d'internet com a eina de búsqueda d'informació.
Llavors si jo fora un mestre en una escola de primària i en aquesta escola tinguerem una gran quantitat de material tecnològic com pissarres digitals per a cada classe, ordinadors portàtils per a cada mestre i per als alumnes de 5è i 6è, utilitzaria tots els meus copneixements apresos durant la meva pràctica amb el contacet de les noves tecnologies durant tots aquests anys per a adaptar-los a l'ensenyament en la meva classe. Aleshores faria conviure les noves tecnologies amb la manera d'ensenyar els meus alumnes lñes diverses matèries. Açò, ho faria doncs, demanant als meus alumnes que feren els deures en el portàtil i que ho penjaren en una aula virtual que jo crearia per al meu cicle, la qual estaria dins de la pàgina web del centre. Per altra part en l'hora de classe també haurien d'aprendre a utilitzar diferents eines informàtiques, les quals els serien útils per a la seva vida quotidina, com per exemple aprndre a crear una pàgina web. aprendre a crear el seu propi correu electrónic o fins i tot ensenyar-lis algunes pàgines web de jocs per divertir-se en el seu temps lliure.
Com a conclusió, per una part els alumnes aprendrien q les noves tecnologies de la informació i la comunicació també es poden utilitzar com un instrument de treball intelectual i per l'altra el tractament de la informació i la competància digital impliquen ser una pèrsona autónoma, eficaç, responsable, crítica i reflexiva al seleccionar, tractar i utilitzar la informació i les seves fonts, aixina com les doferents ferramentes tecnològiques; rtambé tindre una actitud crítica i reflexiva en la valoració de la informació disponible, contrastant-la quan és necessari i respectar les normes de conducta acordades socialment per regular l'ús de la informació i les eves fonts emn els distints soports. (Ministerio de educación i ciencia, 13972 ORDEN ECI/2211/2007, de 12 de julio, por la que se establece el currículo y se regula la ordenación de la Educación primaria.)

Fins la pòxima entrada, un salut.



dijous, 8 d’octubre del 2009

Què he fet i què he aprés amb aquesta activitat?

Aquest any estic estudiant segon curs de la carrera magisteri de primària i una de les assignaures que tinc aquest any és "Noves tecnologies aplicades a l'educació".
En aquesta assignatura durant el curs farem una sèrie d'activitats relacionades amb les noves tecnologies i la primera activitat que havíem de desenvolupar era crear un blog i respondre a les preguntes: Què he fet i què he aprés amb aquesta activitat?. Per tant per tal de crear aquest blog he utilitzat tota la informació brindada en l'aula virtual d'aquest assignatura amb l'objectiu d'obtindre coneixements necessaris per crear aquest blog i per conèixer per a què necessite un blog i de que em serveix a mi aquesta eina informàtica. Llavors al obtindre tota aquesta informació he trobat altres blogs en els quals he pogut vore reflexat per a què serveix un blog i quina té per a mí. Així doncs, al tindre aquest blog puc compartir molta informació amb altra gent que tinga internet i per tant puc publicar coses que em pareguen interesants i a més puc entrar a altres blogs i conèixer alra gent.
Dit açò sols em queda acomiadar-me fins una altra publicació. 1 salut.